Lomtalanítás utáni alapos nagytakarítás

Lomtalanítás utáni alapos nagytakarítás Szekszárd

Lomtalanítás utáni takarítás Szekszárd

A lomtalanítás mindig nagy munkával jár, függetlenül attól, hogy milyen típusú lakásban lakunk. Legyen szó garzonlakásról, kétszobás társasházi otthonról vagy családi házról, ilyenkor mindenkinek szembe kell néznie a felgyülemlett holmik kidobásával és elszállításával. Bár jó érzés megszabadulni a feleslegessé vált tárgyaktól, a padlón és bútorokon maradt por és kosz kevésbé örömteli látvány. Ilyenkor jön jól egy alapos nagytakarítás.

Miután a lomokat elszállítottuk, érdemes mindent alaposan kitakarítani, legyen szó akár egy garzonlakás kis helyiségeiről, vagy egy tágas családi ház több szobájáról. Kezdjük a polcok, fiókok kitörlésével, majd a szekrények újrarendezésével. A falakat, ajtókat is tisztítsuk le, az ablakok se maradjanak ki. A padló mindig külön figyelmet igényel, itt jöhet a porszívózás, felmosás. A textíliák, szőnyegek, függönyök mosása sem maradhat el.

Mindegy, hogy kis garzonot vagy tágas családi házat takarítunk ki lomtalanítás után, az alapos nagytakarítás sok munkával jár, de megéri a fáradtságot. Friss és tiszta lesz minden zuga az otthonunknak, ráadásul az alapos tisztítással az allergénektől is megszabadulunk. Érdemes lehet segítséget kérni egy profi takarító szolgálattól, akik felkészült gépekkel és szerekkel gyorsan végeznek még a nagytakarítás feladatával is.

Cégünk többfajta lakástípus lomtalanítás és takarításával foglalkozik:

Méret szerint:

Garzonlakás - Egy vagy másfél szobás, kis alapterületű lakás.
Kis lakás - 1-2 hálószobás lakás, kb. 40-60 nm.
Közepes lakás - 2-3 hálószobás, 60-90 nm-es lakás.
Nagy lakás - Legalább 90-100 nm, 3 vagy több szobával.

Szobaszám szerint:

Garzonlakás - Nincs külön hálószoba.
Másfélszobás - 1 hálószoba + nappali.
Kétszobás - 2 hálószoba.
Háromszobás - 3 hálószoba.
Négy vagy több szobás lakás.

Elhelyezkedés szerint:

Társasházi lakás - Többlakásos társasházban található.
Családi ház - Önálló, egylakásos ingatlan.
Ikerház - Közös fallal rendelkező, kétlakásos ingatlan.
Sorház - Több egymás mellé épített, közös falakkal rendelkező lakás.
Üdülő - Időszakos tartózkodásra használt lakás.

Egyéb típusok:

Tetőtéri lakás - Tetőtérben kialakított lakás.
Loft lakás - Ipari épület átalakított lakása.
Galéria lakás - Két szintes lakás.
Stúdió lakás - Egy légterű, osztatlan lakás.
Átjáróházban lévő lakás - Két utcára nyíló bejárattal rendelkező lakás.


Kérdés: Milyen munkálatokat érdemes elvégezni lomtalanítás után a lakásban?

Válasz: A lomtalanítás mindig rengeteg koszt és rendetlenséget eredményez a lakásban, amit érdemes utólag rendbe tenni egy alapos nagytakarítással. Kezdhetjük a portól és piszoktól megszabadítani a bútorfelületeket, polcokat, fiókokat. A kitakarított szekrényekbe érdemes visszapakolni a megtartott holmikat. A textíliák, függönyök, szőnyegek is tele lesznek porral, ezek kimosása is ajánlott. A pókhálókat és a mennyezetről lógó port is érdemes eltávolítani. A padlókon a seprés, porszívózás után jöhet a nedves felmosás, a csempék sikálása. Az ablakok tisztítása szintén elengedhetetlen a friss levegő érdekében.

Kérdés: Érdemes-e profi takarító céget megbízni a munkával?

Válasz: Bár sokan úgy gondolják, hogy a takarítás otthon is elvégezhető, egy professzionális cégtől több előnnyel is járhat a nagytakarítás megrendelése. A profi szolgáltatók képzett munkatársai gyorsabban és alaposabban dolgoznak, mint az átlagember. Számos praktikát ismernek a makacs szennyeződések eltávolítására. Emellett a megfelelő vegyszerek és gépek használatával kevesebb kézi súrolásra van szükség. A takarítócégek rugalmas időbeosztással dolgoznak, alkalmazkodnak az ügyfelek igényeihez. Összességében a lakás gyorsabban, higiénikusabban lesz kitakarítva, mintha saját magunk végeznénk el a feladatot.

Kérdés: Milyen veszélyei lehetnek az otthoni nagytakarításnak?

Válasz: Habár sokan igyekeznek spórolni és maguk kitakarítani a lakást lomtalanítás után, az otthoni nagytakarításnak számos buktatója lehet. A nem megfelelő technikák alkalmazása károkat okozhat a felületekben. Az egészségre ártalmas vegyi anyagok használata kockázatos lehet. A nem kellően szellőztetett vagy védett légutakkal végzett takarítás légszennyezéshez, allergiákhoz vezethet. Az egyenetlen, sietős munkavégzés pedig foltokat, elkenődéseket, csíkokat eredményezhet. Emiatt érdemes inkább profi takarítókat megbízni az alapos és biztonságos munkavégzés érdekében.
Lomtalanítás utáni takarítás